В необичайно допълнително съобщение в петък вечерта руското министерство на отбраната

...
В необичайно допълнително съобщение в петък вечерта руското министерство на отбраната
Коментари Харесай

„Вагнер“ получиха похвала от руското военно ведомство

В извънредно в допълнение известие в петък вечерта руското министерство на защитата за първи път категорично похвали напъните на частната военна компания " Вагнер " при щурма на регионите на Соледар.

Настъплението, довело до разгрома на украинските въоръжени сили (ВСУ) и завладяването на град Соледар, е осъществено от разнородна група съветски войски, като задачата за щурмуване на кварталите на града, окупирани от ВСУ, е сполучливо изпълнена посредством на действията на доброволците от щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер ", гласи известието на съветското министерство на защитата. Изрично се показва, че известието е инспирирано от изявления в медиите за състава и присъединяване на разнообразни елементи от съветската формация на войските (силите) при освобождението на град Соледар в Донецката национална република.

Уточнява се още, че настъпателните дейности в този тактически регион, които са доведоли до погром на въоръжените сили на Украйна и завладяването на град Соледар, бяха осъществени от разнородна група съветски войски (сили) по обединен проект и проект, който предвиждаше решаването на комплекс от бойни задания ". Бойните задания са включвали блокиране на града от север и юг, уединяване на региона на бойните дейности и попречване на прехвърлянето на запаси от прилежащите региони към града и спиране на изхода на частите на ВСУ от Соледар, както и огнева поддръжка на настъплението от щурмови самолети и артилерия.

" Що се отнася до директния взлом на кварталите на Соледар, окупирани от ВСУ, тази бойна задача беше сполучливо изпълнена посредством на смелите и самоотвержени дейности на доброволците от щурмовите групи на ЧВК " Вагнер ", прибавя министерството.

Русия през днешния ден заяви за завладяването на град Соледар, до момента в който към момента украинските сили отхвърлят. Това би била първата победа на съветската войска от юни месец насам, като елементи на ЧВК " Вагнер " се бият от лятото още именно в региона на Бахмут. 

Реално до преди няколко месеца съществуването и дейностите на ЧВК Вагнер бяха отричани от съветски публични лица. Организацията е изцяло неприемлива съгласно съветското законодателство. Самият Евгени Пригожин, прочут като Готвачът на Путин заради спомагателния му бизнес с кетъринг, отхвърляше активността на " Вагнер " и връзките си с нея. Войната в Украйна, която Кремъл води от февруари 2022 година, му разреши да излезе на ярко и дори обществено да удостовери своята роля. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР